Bitumen dakbedekking aanbrengen

Een Bitumen dakbedekking aanbrengen is een van de goedkoopste opties op de markt. Ieder dak vraagt om een andere aanpak, heb je namelijk een hellend dak of een plat dak? Dit is een van de meest bepalende factoren als het gaat om dakbedekkingen. Zo kan je met een hellend dak meer opties kiezen dan met een plat dak. Toch zijn er voor platte daken nog zat opties om uit te kiezen. Het verschil hierin is vaak hoelang een dakbedekking echt goed blijft zonder dat het door de externe omstandigheden te veel beschadigd. Een van de goedkoopste opties is bitumen dakbedekking aanbrengen. Dit materiaal is namelijk heel makkelijk aan te brengen en duurt daarom niet heel lang. Maar voor welk materiaal jij kiest is volledig aan jou, er bestaan de volgende opties.

Bitumen dakbedekking

Verreweg de goedkoopste opties is een bitumen dakbedekking aanbrengen, dit materiaal is namelijk relatief dun, hierdoor is het ook een erg licht materiaal. Dit maakt het dat bitumen erg makkelijk aan te brengen is. Het nadeel van bitumen dakbedekking is echter dat het soms in meerdere lagen aangebracht moet worden. Gelukkig is zelfs wanneer dit het geval is een bitumen dakbedekking aanbrengen nog steeds een van goedkoopste oplossingen.

Bitumen dakbedekking

PVC dakbedekking

PVC dakbedekkingen zijn een ander relatief goedkope oplossing. Net als bitumen zijn ook dit platen die op dak geplaatst worden. Het voordeel hieraan is dat deze met warmte verschillen krimpen en uitzetten. Dit voorkomt het ontstaan van scheuren enigszins. Hierdoor kan PVC net langer goed blijven op het dak dan bitumen. Dit maakt PVC dan ook wel duurder.

EPDM dakbedekking

Eigenlijk wel de meest gebruikelijke optie voor dakbedekkingen van platte daken is EPDM. Dit materiaal is vrij stug en dik, en dat maakt het wel zwaar. EPDM is net als de vorige opties een materiaal in de vorm van platen. Dit komt van grote rollen af en die worden afgesneden op juiste formaat.

Een groendak

Veruit de duurste optie is een groen dak. Hierin bestaan zelfs nog twee opties, een extensief groendak en een intensief groendak. Voor een plat dak is deze keuze nog wel lastig, want allebei zijn mogelijk. Voor een hellend dak is eigenlijk alleen een extensief groendak mogelijk. Dit komt doordat een intensief groendak naast gras ook struiken en bomen kan bevatten. Hierdoor schiet de prijs natuurlijk omhoog, maar het resultaat mag er ook zeker wezen. Groendaken worden tegenwoordig ook steeds populairder, het is daarom ook zeker een goede optie om rekening mee te houden.

Waarom dan toch kiezen voor een bitumen dakbedekking?

Een bitumen dakbedekking aanbrengen is misschien dan wel net minder langer echt goed, maar het is natuurlijk erg goedkoop. Daarnaast is reparatie hieraan ook ontzettend goedkoop. Als er een plaat of een aantal platen niet meer goed zijn dan kunnen deze heel gemakkelijk vervangen worden. Dit is bij een groendak uiteraard niet het geval. Dit is dan ook de reden waarom op heel veel industriegebieden nog veel bitumen dakbedekking aanbrengen of PVC dakbedekkingen heel gewoon is. Het is namelijk het materiaal wat zelfs met meer onderhoud goedkoop blijft. Het is namelijk gewoon heel betrouwbaar en makkelijk.

De aanleg

Als er alleen gekeken wordt naar de aanleg van het dak dan is een bitumen dakbedekking aanbrengen ver uit de winnaar, het is namelijk het lichtste materiaal. Hierdoor is het heel makkelijk om op het dak te krijgen en kan het op het dak makkelijk verplaatst worden. Hierdoor hoeven er vrijwel geen grote en dure apparaten en machines gehuurd te worden om het dak aan te leggen. In veel gevallen is dit voor PVC ook het geval, echter heeft dit vaker wel wat kleine hulpmiddelen nodig om het proces toch makkelijker te maken. En EPDM heeft altijd extra hulpmiddelen nodig, en over de aanleg van een groendak hoeven we bijna niet eens te beginnen. Want wanneer jij een simpel groendak aanlegt valt het nog wel mee, maar wanneer je ervoor kiest een boom te plaatsen op het dak dan komt hier toch zeker wel een hijskraan aan te pas.

Het onderhoud

Het onderhouden van een dak is natuurlijk ook altijd anders. Door een bitumen dakbedekking aan te brengen ben je namelijk misschien net wat meer tijd kwijt aan onderhoud. Zo zal je bij een bitumen dak vaak zien dat er een plaat ergens scheurt waardoor er een lekkage ontstaat. Dit kan je makkelijk verhelpen door de plaat los te branden en er een nieuwe plaat neer te leggen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de PVC en EPDM daken, wanneer hier een plaat kapot is kan deze los vervangen worden. Dit zijn dan ook de perfecte opties voor industriële gebouwen zoals fabrieken en warenhuizen. Reparaties aan groendaken zijn veel intensiever, hier moet het gras eraf, en dan moet er in de bodemlaag gecontroleerd worden waar het lek zit. Daarnaast kan een lek ook lastig vinden zijn omdat grond water vasthoudt en het overal naartoe verspreid. Een bitumen dakbedekking aanbrengen is dan ook helemaal zo gek nog niet.

Kies zelf naar de beste optie voor jouw situatie en budget

Niet iedereen bezit over hetzelfde budget en heeft hetzelfde soort pand. Het is daarom altijd verstandig om per situatie te kijken naar de beste optie. Want niet overal past een groendak bijvoorbeeld echt goed. Daarom worden er in heel veel situaties gekozen om een EPDM of bitumen dakbedekking aan te brengen. Deze zijn namelijk altijd wel mogelijk. En passen op ieder formaat dak.

Kunnen wij iets voor je doen?

Wij bij Delta B Constructions helpen jou graag uit de voeten. Wil je meer over ons te weten komen? Klik dan hieronder op de button.

Adresgegevens

Locatie

Molenweg 44
6842 BG Arnhem
T: 06-11 26 10 49
T: 026 – 78 57 458
BTWNR. : NL861095352B01
KVK: 82078637

×

Powered by WhatsApp Chat

×