Een daklekkage repareren moet je zo snel mogelijk laten doen

Schade aan jouw huis hebben is sowieso al vervelend. Laat staan waterschade, dit neemt namelijk heel snel toe. Water verspreidt namelijk heel makkelijk, zowel gewoon als vloeistof maar ook als het al in hout getrokken is. Het is daarom van groot belang dat jij zo snel mogelijk schade laat repareren. Een daklekkage repareren kan je zelf proberen, echter is het zeker aan te raden om gewoon naar een specialist te gaan. Zij weten namelijk precies waar ze rekening mee moeten houden, en ze kunnen dit natuurlijk een stuk veiliger en sneller dan jij zelf.

Het ontdekken van de schade

Soms kan je ergens een vochtige plek ontdekken, en dan geen directe oorzaak weten. Dit kan komen doordat het lek niet binnenshuis is maar buitenshuis. Een lekkage van de badkamer kan je nog wel herleiden naar de badkamer, maar een lekkage in jouw dak kan je niet zo snel herleiden naar een specifieke locatie. Wanneer je dus niet precies weet waar jouw lekkage zit kan je het beste iemand inschakelen die dit kan achterhalen voor jou. Zo weet je makkelijk precies waar de lekkage zit.

Lekkage-plat-dak

Het laten repareren van jouw schade

Een daklekkage repareren is natuurlijk altijd anders, want geen enkel dak is precies gelijk. Zo hebben hellende daken een totaal andere procedure dan een plat dak of dakkapel. Gelukkig zijn er bedrijven die precies weten hoe ze alles het beste op kunnen lossen, hierdoor hoef jij hier eigenlijk geen seconde bij stil te staan.

Het reparatie proces verloopt vaak in een aantal dezelfde stappen

Allereerst wordt er precies gekeken waar de lekkage zit en in hoeverre de schade is. Zo wordt er dus ook in het huis gekeken naar de integriteit van structureel belangrijke onderdelen van het huis, denk aan houten steunpalen en dergelijke. Het is namelijk vooral hout wat zwaar kan lijden onder waterschade.
Vervolgens wordt er eigenlijk een plan opgesteld voor de vervolgstappen. Zo wordt er dus gekeken welk deel van de schade als eerste opgelost gaat worden. Dat kan zijn eerst de daklekkage zelf te repareren maar het kan ook zijn dat eerst de steunbalken worden vervangen. Dit tweede gebeurt vaak als het waterschade uit de hand gelopen is. Het kan dan onveilig zijn om op het dak bezig te gaan waar zulke zwakke steunelementen in aanwezig zijn.
Daarna wordt natuurlijk de rest van het plan uitgevoerd en worden de verdere reparaties uitgevoerd. Als de daklekkage repareren is gelukt dan wordt daarna alles nog tot in de puntjes afgewerkt zodat het resultaat helemaal perfect is.

Vooral in de grote en oudere steden komen daklekkages vaker voor

Een grote stad is nooit van de ene op de andere dag zo groot. Dit betekend dat een stad vaak wat ouder is, en de huizen dus ook. Het is dan natuurlijk ook logisch dat oudere huizen vaker toe zijn aan reparaties. Je kan je namelijk wel voorstellen dat een huis in een stad als Nijmegen, Arnhem of Amsterdam eerder schade vertoont dan een in bijvoorbeeld Lelystad. Let Het is dan ook verstandig om wanneer jij in een oudere woning woont periodiek een controle uit te voeren zodat je een daklekkage in een vroeg stadium kan verhelpen. Beter nog is natuurlijk helemaal voorkomen!

Goede bedrijven kunnen bijna alles wel verhelpen

Mocht het dan toch nog gebeuren dat jij een daklekkage op loopt hoef je niet meteen volledig in paniek te schieten. Hoe erg jouw daklekkage ook lijkt repareren kan altijd, een echte specialist weet altijd wel een oplossing voor jouw probleem. Het is echter wel raadzaam om altijd te gaan voor een echt degelijk bedrijf, want wanneer jij kosten gaat besparen op een dakreparatie kan je problemen verwachten. Want de kleinere bedrijven lossen het soms wel op voor weinig geld, en ook nog heel snel ook. Maar je kan zelf niet controleren of de reparatie echt goed is uitgevoerd. Zo kan je goed na een paar weken weer met dezelfde lekkage zitten. Hiermee bespaar je op de langere termijn dus niks en kost het je alleen maar meer. Daarom kun je beter kiezen voor een dakbedekkingsbedrijf dat gevestigd zit in bijvoorbeeld Arnhem.

Dakreparatie voor verschillende soorten daken

De meeste daklekkages komen voor op platte daken, dit komt doordat water hier lang op stil blijft staan, en wanneer het dan gaat waaien kan het onder de dakplaten waaien. Bij dakpannen en dus ook een hellend dak valt het water er snel weer vanaf. Hierdoor is de kans kleiner dat water door de kleine kieren komt. Wanneer er echter gewoon een barst zit in een dakpan kan hier erg veel water door naar binnen stromen. Hier kan juist het hellende aspect van het dak enorm tegenwerken. Want zo stroomt al het water vanaf hoger op het dak naar beneden zo het gat in. Beide soorten daken hebben dus zijn voor en nadelen. Een plat daklekkage repareren is wel een stuk makkelijker dan een hellend daklekkage repareren, want bij een hellend dak komt vaak een steiger aan te pas en bij een plat dak is een ladder het dak op voldoende. Daarnaast moet er bij een pannendak een hele rij aan pannen uit en op een plat dak enkel en alleen één dakplaat. Dit zorgt er dus voor dat een daklekkage repareren op een plat dak veel snel opgelost is.

Wacht nooit met een reparatie

Omdat waterschade heel snel op kan lopen is het erg verstandig om zo snel mogelijk een daklekkage te repareren. Toch is het voor veel mensen een grote stap om te ondernemen, maar het is echt de moeite waard het zo snel mogelijk te doen. Bovendien kan een reparatie vaak niet na een dag of zelfs een week opgelost kan worden, hier kunnen maanden overheen gaan. En je wilt natuurlijk niet maanden wachten waardoor overal schimmel kan ontstaan en de lekkage nog verder uitloopt dan het al deed.

Een goed bedrijf om jouw daklekkage te repareren

Er bestaan veel bedrijven die een daklekkage repareren. Maar welk bedrijf past nou echt goed bij jou? Als je in Arnhem of omstreken woont zijn de opties eindeloos, echter zijn niet alle bedrijven helemaal naar wens. Daarom moet je goed zoeken naar het ene bedrijf wat jij jouw daklekkage laat repareren. Gelukkig zijn de echt goede en betrouwbare bedrijven altijd wel herkenbaar.

Kunnen wij iets voor je doen?

Wij bij Delta B Constructions helpen jou graag uit de voeten. Wil je meer over ons te weten komen? Klik dan hieronder op de button. 

Adresgegevens

Locatie

Molenweg 44
6842 BG Arnhem
T: 06-11 26 10 49
T: 026 – 78 57 458
BTWNR. : NL861095352B01
KVK: 82078637

×

Powered by WhatsApp Chat

×