EPDM dakbedekking Duurzaam en recyclebaar

EPDM dakbedekking is een goedkope en duurzame manier van dakbedekking en daarnaast is een dakbedekking van EPDM ook nog eens recyclebaar. Het is gemaakt van een synthetisch rubberen bevat geen chloor, weekmakers, halogenen en plasticiden. Hierdoor is EPDM zeer milieuvriendelijk en maakt het zelf mogelijk om een ‘groen’ dak te realiseren. Door de hoge UV-resistentie heeft een EPDM dak een enorme levensduur van wel 40 jaar. Wilt u meer weten over EPDM dakbedekking?
Neem dan gerust contact met ons op.

EPDM is Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer” en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren, verkregen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen) en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. Vaak wordt EPDM gebruikt als dak afdichting, EPDM is een synthetisch rubber dat zich door de jaren heen ruimschoots heeft bewezen. Net als natuurlijk rubber heeft EPDM unieke product eigenschappen waardoor het ideaal is als dakbedekking. Zo is het heel elastisch en ideaal voor weerschommelingen -35°C tot +120°C. De folie is bovendien brandveilig en bestand tegen vliegvuur, wat in Nederland een vereiste is. Vaak op plekken waar het risico op brand hoog is wordt gekozen voor het plaatsen van EPDM. De EPDM onderscheid zich met product eigenschappen. Duurzaamheid, een extreem lange gebruiksduur en een veilige en eenvoudige verwerking zonder open vuur zijn de pijlers van EPDM. Verder is het niet gevoelig voor ozon en uv-straling, allerlei zouten, basen en zuren – uitgezonderd aardolieproducten EPDM is geschikt voor platte daken en lichte hellingsgraad (15).
De verwerking van EPDM is zeer eenvoudig en snel kan toegepast worden losliggend, geballast of mechanisch bevestigd of volledig gekleefd

dakbedekking-4

De voordelen van een EPDM dak

Wanneer u kiest voor een dakbedekking van EPDM,dan krijgt u hier vele voordelen voor terug. Dit materiaal is namelijk zeer milieuvriendelijk en duurzaam. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft onderzoek gedaan naar verschillende soorten dakbedekking. Hieruit kwam voort dat ongewapende en ongecacheerde EPDM dakbedekking het minst milieubelastend is. Daarnaast heeft het ook nog de volgende voordelen:

  • Hoge elasticiteit, ook bij temperatuurschommelingen
  • Bestand tegen weers- en ozon-invloeden
  • Geschikt voor de aanleg van een groen dak

Zoekt u dus een milieubewuste manier om uw dak te bedekken? Ga dan voor EPDM dakbedekking!

Een groen dak met EDPM dakbedekking

EPDM folie is wortelbestendig en door deze eigenschap krijgt u de mogelijkheid om een groen dak te creëren. Naast dat het een milieubewuste keuze is, brengt dit ook nog eens extra bescherming tegen onder andere weersinvloeden met zich mee en zorgt ervoor dat de levensduur nog verder wordt verlengt.
EPDM

Neem vandaag nog contact op!

Heeft u een lek dak, is deze aan vervanging toe of zoekt u de perfecte dakbedekking voor een nieuw dak? Bent u daarom benieuwd naar de mogelijkheden van EPDM dakbedekking voor uw dak? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een passend advies voor uw situatie. Bent u er al uit en wilt u direct een offerte ontvangen? Dat kan ook, vraag dan direct een offerte aan.

Kunnen wij iets voor je doen?

Wij bij Delta B Constructions helpen jou graag uit de voeten. Wil je meer over ons te weten komen? Klik dan hieronder op de button. 

Adresgegevens

Locatie

Molenweg 44
6842 BG Arnhem
T: 06-11 26 10 49
T: 026 – 78 57 458
BTWNR. : NL861095352B01
KVK: 82078637

×

Powered by WhatsApp Chat

×